МІЖНАРОДНА ТОРГОВЕЛЬНА ПОЛІТИКА УКРАЇНИ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ ТА ВІЙСЬКОВО-ПОЛІТИЧНОГО ПРОТИСТОЯННЯ НА СХОДІ КРАЇНИ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.20535/2307-5651.14.2017.108758

Ключові слова:

антидемпінг, міжнародна торгівля, промисловість, Донецька область, відродження економіки

Анотація

Стаття присвячена ролі держави в регулюванні зовнішньої та внутрішньої торговельної політики в умовах фінансової кризи та нестабільної ситуації на сході України. Аналізується сучасний стан промисловості в Донецькій та Луганській областях, наводяться можливі напрями розвитку вищезазначених регіонів. В рамках цього аналізу висвітлені порівняльні переваги східних областей та зазначені пріоритетні галузі промисловості, які можуть забезпечити високий технологічний розвиток України.

У статті також зазначається, що на даному етапі в країні спостерігається певна технологічна деградація, стисло описується стан науково-технічної галузі та її вплив на рівень конкурентоспроможності України на зовнішніх ринках.

Дана стаття наводить аналіз сучасних світових тенденцій щодо впровадження обмежувальних заходів та ініціювання антидемпінгових розслідувань в пріоритетних для України галузях господарства, підкреслюючи значимість для нашої країни комерційної дипломатії та змін, як в зовнішньоторговельній, так і внутрішній політиці держави з метою виведення економіки України на рівень розвинених країн.

Посилання

Макогон Ю. В. Інновації в сфері енергетики на підприємствах України / Ю. В. Макогон. // Економічний вісник НТУУ "КПІ". – 2016. – №13.

Макогон Ю. В. Стратегия возрождения экономики Донецкой области в пост-кризисный период в условиях глобализации / Ю.В. Макогон // Вісник економічної науки України. — 2015. — № 2 (29). — С. 53-58. — Бібліогр.: 10 назв. — рос.

Програма науково - технічного розвитку Донецької області на період до 2020 року. – Офіційний сайт Донецької обласної державної адміністрації. [Електронний ресурс] Режим доступу: http://www.donoda.gov.ua/main/ua/2369.html

Райнерт Э. Как богатые страны стали богатыми, и почему бедные страны остаются бедными / Эрик С. Райнерт. – М: Изд. дом Высшей школы экономики, 2016. – 384 с. – (4). – (Экономическая теория).

Чанґ Х. Економіка. Інструкція з використання / Ха-Юн Чанґ. – Київ: Наш Формат, 2016. – 400 с.

Офіційний веб-сайт компанії Метінвест [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://www.metinvestholding.com/ru/press/articles/show/7309

Офіційний веб-сайт The World Trade Organization [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://www.wto.org/english/tratop_e/adp_e/adp_e.htm.

##submission.downloads##