МІЖНАРОДНИЙ ТА ВІТЧИЗНЯНИЙ ДОСВІД РОЗВИТКУ ФОРМАТУ «АРТ-КАФЕ»: ОСОБЛИВОСТІ, ТЕНДЕНЦІЇ, ФАКТОРИ УСПІХУ.

А. А. Граділь, Н. В. Язвінська

Анотація


Дану роботу присвячено дослідженню міжнародної практики діяльності закладів ресторанно-розважального бізнесу формату арт-кафе. Мета роботи – сформувати розуміння ідеї, філософії та особливостей даного формату закладів в різних країнах світу, та запропонувати рекомендації з адаптації даного формату закладів до сучасних умов на вітчизняному ринку. Активний розвиток ресторанного бізнесу в категорії арт-кафе в Україні та світі було започатковано ще в 20-х роках ХХ століття. Сьогодні цей формат закладів поновлює свою популярність на вітчизняному ринку. Проте, лише іноді такій модній нині назві «арт-кафе» відповідає ідея, концепція та облаштування самого закладу. Це призводить до знищення вигідної ринкової диференціації даного формату закладів та, відповідно, суттєво зменшує його споживчу цінність. Підприємці, які працюють у даній сфері не виділяють конкретних рамок та систем, за якими має працювати арт-кафе, але прослідковується наявність певних схожих рис та принципів роботи. В дослідженні робиться спроба дослідити цю специфіку, вітчизняний та світових досвід і запропонувати практичні рекомендації з проектування та реалізації закладів типу арт-кафе.

Ключові слова


арт-кафе; тайм-кафе; особливості арт-кафе; цінності арт-кафе; міжнародний досвід; концепція успіху

Повний текст:

PDF

Посилання


Аносова М.М. Організація виробництва на підприємствах громадського харчування[Текст] / М.М. Аносова, Л.С. Кучер. - М., 2003. - 480 с.

Кафе // Энциклопедический словарь Брокгауза и Ефрона : в 86 т. (82 т. И 4 доп.). — спб., 1890—1907.

"A Restaurant Timeline", cuisinenet Diner's Digest, retrieved April 28, 2009

Пикалев А. Як збільшити дохід ресторану, бару, кафе. - 4-е вид., Доп. [Текст] / А. Пикалев, А. Маєвська. - спб.: Бізнес-преса, 2004. - 168с.

Усов В.В. Организация производства и обслуживания на предприятиях общественного питания. - М: Академия, 2010 г. - 190с.

Drucker, Peter F., "The Practice of Management", 1954. ISBN 0-06-011095-3. Російською: Питер Ф. Друкер "Практика менеджмента". — М.: Вильямс, 2009. — С. 400. — ISBN 0-7506-4393-5


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Copyright (c) 2017 А. А. Граділь, Н. В. Язвінська

ECONOMIC BULLETIN OF NATIONAL TECHNICAL UNIVERSITY OF UKRAINE "KYIV POLYTECHNICAL INSTITUTE"

JOURNAL OF MANAGEMENT AND MARKETING FACULTY OF
NATIONAL TECHNICAL UNIVERSITY OF UKRAINE “IGOR SIKORSKY KYIV POLYTECHNIC INSTITUTE”

2014-2016 © Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»
2014-2016 © Факультет менеджменту та маркетингу
2014-2016 © Авторські права належать авторам статей
Київ, 03056, Україна, проспект Перемоги, 37, корпус 1, кім. 237
Тел. +38 044 236 96 73
Е-mail: fmm@kpi.ua