МІЖНАРОДНИЙ ТА ВІТЧИЗНЯНИЙ ДОСВІД РОЗВИТКУ ФОРМАТУ «АРТ-КАФЕ»: ОСОБЛИВОСТІ, ТЕНДЕНЦІЇ, ФАКТОРИ УСПІХУ.

Автор(и)

  • А. А. Граділь Національний технічний університет України «КПІ», Україна
  • Н. В. Язвінська канд. економ. наук, доцент Національний технічний університет України «КПІ», Україна

DOI:

https://doi.org/10.20535/2307-5651.13.2016.82511

Ключові слова:

арт-кафе, тайм-кафе, особливості арт-кафе, цінності арт-кафе, міжнародний досвід, концепція успіху

Анотація

Дану роботу присвячено дослідженню міжнародної практики діяльності закладів ресторанно-розважального бізнесу формату арт-кафе. Мета роботи – сформувати розуміння ідеї, філософії та особливостей даного формату закладів в різних країнах світу, та запропонувати рекомендації з адаптації даного формату закладів до сучасних умов на вітчизняному ринку. Активний розвиток ресторанного бізнесу в категорії арт-кафе в Україні та світі було започатковано ще в 20-х роках ХХ століття. Сьогодні цей формат закладів поновлює свою популярність на вітчизняному ринку. Проте, лише іноді такій модній нині назві «арт-кафе» відповідає ідея, концепція та облаштування самого закладу. Це призводить до знищення вигідної ринкової диференціації даного формату закладів та, відповідно, суттєво зменшує його споживчу цінність. Підприємці, які працюють у даній сфері не виділяють конкретних рамок та систем, за якими має працювати арт-кафе, але прослідковується наявність певних схожих рис та принципів роботи. В дослідженні робиться спроба дослідити цю специфіку, вітчизняний та світових досвід і запропонувати практичні рекомендації з проектування та реалізації закладів типу арт-кафе.

Посилання

Аносова М.М. Організація виробництва на підприємствах громадського харчування[Текст] / М.М. Аносова, Л.С. Кучер. - М., 2003. - 480 с.

Кафе // Энциклопедический словарь Брокгауза и Ефрона : в 86 т. (82 т. И 4 доп.). — спб., 1890—1907.

"A Restaurant Timeline", cuisinenet Diner's Digest, retrieved April 28, 2009

Пикалев А. Як збільшити дохід ресторану, бару, кафе. - 4-е вид., Доп. [Текст] / А. Пикалев, А. Маєвська. - спб.: Бізнес-преса, 2004. - 168с.

Усов В.В. Организация производства и обслуживания на предприятиях общественного питания. - М: Академия, 2010 г. - 190с.

Drucker, Peter F., "The Practice of Management", 1954. ISBN 0-06-011095-3. Російською: Питер Ф. Друкер "Практика менеджмента". — М.: Вильямс, 2009. — С. 400. — ISBN 0-7506-4393-5

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-10-19